default-image

Φλαμπουράρης:"Δε στέκεται κυβέρνηση με κάτω από 120 ψήφους"

Ελλάδα
Φλαμπουράρης:"Δε στέκεται κυβέρνηση με κάτω από 120 ψήφους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες 120 ψήφους» δήλωσε σήμερα το πρωί στο Σκάι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «Φρόιντ και Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης». Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «για να μην πάμε σε εκλογές θα πρέπει να έχουμε και τους 162», ενώ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές.

«Αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει», τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης και διευκρίνισε πως οι εκλογές το Σεπτέμβριο είναι πιο δύσκολες, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

«Σε συνέδριο θα πάμε με μια προϋπόθεση: δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, 'εγώ δεν εφαρμόζω'. Δεν γίνεται... Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Καρφιά» κατά Κωνσταντοπούλου (;)

Αναφορικά με την πρόεδρο της Βουλής ανέφερε ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».

«Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. Τέλος, συμπλήρωσε για την Πρόεδρο της Βουλής ότι «προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη».

Λεουτσάκος: «Μόνο με αντιμνημονιακό πρόγραμμα έχει μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ»

Απόσυρση της συμφωνίας ζητούν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο Στάθης Λεουτσάκος στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας ότι το μνημόνιο είναι η καταστροφή της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα "ert.gr", ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε πως «η μάχη που δίνουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην κοίτη του» και πρόσθεσε πως «μόνο με αντιμνημονιακό πρόγραμμα έχει μέλλον το κόμμα».

Υπερασπίζεται τις αποφάσεις και κατευθύνσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για μια αντιμνημονιακή πολιτική και πως αυτό θα πράξη στη Βουλή.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση των διαφωνούντων βουλευτών επισήμανε ότι «αποτελούν την καρδιά και την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι αυτοί που ανακάλυψαν το κόμμα όταν έγινε κυβέρνηση. Μας ενδιαφέρει η πορεία της κυβέρνησης για να ανατρέψουμε τα μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεουτσάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News