default-image

Με διαγραφές "απειλεί" ο Μεϊμαράκης σε τυχόν διαφοροποιήσεις

Ελλάδα
Με διαγραφές "απειλεί" ο Μεϊμαράκης σε τυχόν διαφοροποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με διαγραφές από το κόμμα προειδοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όποιος τυχόν καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη, «το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει τη συμφωνία προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Όποιος διαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα από το κόμμα».

«Απόλυτο σεβασμό στην απόφαση που θα πάρει στο τέλος της διαδικασίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα» ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης στην ομιλία του στην συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Όπως δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου του κόμματος, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει είτε να ψηφίσει θετικά στη συμφωνία της κυβέρνησης είτε να αποφασίσει αποχή, αποκλείοντας έτσι ενδιάμεσες συμπεριφορές, που μπορεί να δυσχεράνουν τα πράγματα».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει την συμφωνία προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη γιατί η καταψήφιση και η ενδεχόμενη έξοδος θα οδηγήσει σε χάος. Είναι στρατηγικής σημασίας η τοποθέτηση της ΝΔ στην σημερινή ψηφοφορία. Δεν μπορεί η παράταξη να διακυβεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ολοκλήρωσε ο κ.Μεϊμαράκης ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό στον οποίο απέδωσε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το πολύ σκληρό μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα σενάρια των πρόωρων εκλογών, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει το διακύβευμα. «Ο κ.Τσίπρας θα καταφύγει στις εκλογές λόγω του εσωκομματικού του προβλήματος και των διαρροών από την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τη απόφαση που θα πάρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όποιος διαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα από το κόμμα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News