default-image

Στο προολυμπιακό και ο 7ος του Ευρωμπάσκετ

Μπάσκετ
Στο προολυμπιακό και ο 7ος του Ευρωμπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η ομάδα που θα τερματίσει στην 7η θέση του Ευρωμπάσκετ θα συμμετάσχει σε προολυμπιακό τουρνουά διεκδικώντας συμμετοχή στους αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η απόφαση της FIBA να τροποποιήσει το θεσμό του προολυμπιακού τουρνουά και από μια ενιαία διοργάνωση με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων να διεξάγονται πλέον τρία ξεχωριστά τουρνουά με το νικητή καθενός να προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τις επιπτώσεις του και στο Ευρωμπάσκετ.

Πέραν του νέου πρωταθλητή Ευρώπης και του φιναλίστ, που θα πάνε απευθείας στα τελικά του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, στο προολυμπιακό τουρνουά δεν θα βρεθούν πλέον μόνο ο τρίτος, ο τέταρτος, ο πέμπτος και ο έκτος του Ευρωμπάσκετ, αλλά ΚΑΙ ο έβδομος.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες 13 θέσεις για τα προολυμπιακά τουρνουά, εκεί θα βρεθούν επίσης οι ομάδες 2-4 του Αφρομπάσκετ, 3-5 των Παναμερικανικών Αγώνων, 2-4 των Ασιατικών Αγώνων και ο δεύτερος της Ωκεανίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διαχωρισμός των ομάδων στα τουρνουά θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ τα προολυμπιακά τουρνουά θα γίνουν ταυτόχρονα, 5-10 Ιουλίου.

Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ, ο νικητής Αφρομπάσκετ, ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων, ο πρωταθλητής Ασίας και ο πρωταθλητής Ωκεανία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News