Ειδήσεις

Γερμανία: Έκλεψαν 3 πιθηκάκια τσέπης από ζωολογικό κήπο

Τρία πιθηκάκια τσέπης και δυο τρωκτικά ακουσί έκλεψαν σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από το ζωολογικό κήπο του Ντόρτμουντ στη δυτική Γερμανία, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι άγνωστοι έκλεψαν τα τρία πυγμαία πιθηκάκια και τα δύο ακουσί (τρωκτικά της Νότιας Αμερικής) και έφυγαν χωρίς να τους δει κανείς.

Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε πώς κατάφεραν να μπουν στο ζωολογικό.

Τα δύο από τα πιθηκάκια αποτελούσαν το ζευγάρι αναπαραγωγής για την εκτροφή του είδους αυτού στον ζωολογικό κήπο του Ντόρτμουντ, η διεύθυνση του οποίου, αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία φύλαξης και επιτήρησης των ζώων όλο το 24ωρο μετά από αυτό το γεγονός.

Τον περασμένο Μάιο είχαν κλαπεί από τον ζωολογικό κήπο του Μποβάλ στη Γαλλία δυο οικογένειες πολύ σπάνιων μικρών πιθήκων — επτά λεοντοπίθηκοι και δέκα σκιουροπίθηκοι.

Και σε αυτήν την περίπτωση τα είδη των πιθήκων είναι πολύ σπάνια και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Όπως και τα πυγμαία ουιστιτί του Ντόρτμουντ, τα πιθηκάκια του Μποβάλ αποτελούσαν μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής.

Να σημειωθεί επίσης ότι την Τρίτη, στην ΠΓΔΜ, οι αστυνομικές αρχές ξαναβρήκαν ένα μωρό πιθηκάκι που το είχε κλέψει από τον ζωολογικό κήπο ένα ζευγάρι για να το δωρίσει στη μικρή κόρη του.

Σχόλια