Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης:"Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου(;)"

Για το τρίτο μνημόνιο αλλά και τη στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε και χθες ό,τι περνούσε από το χέρι της για να δυσκολέψει την Κυβέρνηση καθυστερώντας τη διαδικασία. Σήμερα θα συζητήσουμε το νομοσχέδιο με μια διαδικασία υπέρ κατεπείγοντος η οποία δεν τιμά το Κοινοβούλιο και δεν δίνει αρκετό χρόνο στους βουλευτές να τοποθετηθούν. Αυτό φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Βουλής», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «Αν περνούσε από το χέρι μου θα είχαμε ήδη καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου χτίζει το δικό της πολιτικό προφίλ. Θέλει να κληρονομήσει την πολιτική προίκα του αντιμνημονίου, το οποίο έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Την ίδια ώρα, όμως, ευτέλησε τελείως το θεσμό του Προέδρου της Βουλής που από τη φύση του πρέπει να είναι συναινετικός».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ και το «αριστερό μνημόνιο» ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «επισημοποιήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα. Το διχασμό αυτό δεν πρέπει να τον πληρώσει συνολικά η χώρα. Το Αριστερό Μνημόνιο που θα ψηφίσουμε σήμερα αποτυπώνει το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Το δημοσιονομικό κόστος για τον πολίτη είναι πολύ βαρύ. Όσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, στη μεγάλη πλειοψηφία είναι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και είναι σωστές».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Πρόγραμμα που έχουμε σήμερα μπροστά μας είναι απείρως χειρότερο από αυτό που διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία και δεν μπόρεσε να κλείσει με δική της ευθύνη. Κάτι για το οποίο έχω ασκήσει κριτική», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Πως θα υλοποιηθεί το Μνημόνιο όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι μια κακή συμφωνία, ότι είναι ένα αντικείμενο εκβιασμού και πως δεν πιστεύει σε αυτό;», ερωτά ο κ.Μητσοτάκης. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς υποστήριξε πως «αυτό που έγινε την τελευταία εβδομάδα δεν ήταν διαπραγμάτευση. Εστάλη στον ΣΥΡΙΖΑ ένα κείμενο από το εξωτερικό στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε να γραφτεί το κείμενο αυτό από τους εταίρους». Αν αντιπαραβάλλεται το αρχικό με το τελικό κείμενο δεν θα βρείτε σχεδόν καμία διαφορά. Κατά συνέπεια οι κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος δεν έκαναν διαπραγμάτευση». Τελειώνοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την πολιτική βούληση, ούτε την τεχνοκρατική επάρκεια για να μπορέσει να υλοποιήσει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα».

Σχόλια