Ειδήσεις

Πέντε συλλήψεις για "φρουτάκια" στο Ρέθυμνο

Δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί έπεσαν στη φάκα της Αστυνομίας το μεσημέρι της Τετάρτης (12.08.2015) στο Ρέθυμνο, καθώς πιάστηκαν σε καφετέρια να παίζουν "φρουτάκια" παραβιάζοντας το νόμο περί παιγνίων. Συνελήφθη ακόμη μία υπάλληλος του καταστήματος, ενώ ο ιδιοκτήτης την ώρα εκείνη απουσίαζε και αναζητείται από τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος "καφετέρια", ιδιοκτησίας ενός 47χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη γυναίκα, ως εργαζόμενη του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε τέσσερα άτομα - δύο Έλληνες 71 και 59 χρόνων, έναν 43χρονο υπήκοο Συρίας και έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας - τη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων "φρουτάκια", μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 9 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών

• Το χρηματικό ποσό των 537 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια