default-image

Εκπρόσωπος Μέρκελ: "Προς τη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία"

Οικονομία
Εκπρόσωπος Μέρκελ: "Προς τη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της λέγοντας πως πρόκειται για ένα «ουσιαστικό αποτέλεσμα» αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετήσει περαιτέρω τη συμφωνία πριν αποφασίσει εάν είναι έτοιμη προς έγκριση από τη γερμανική Βουλή και ότι θα πάρει θέση «έως το τέλος της εβδομάδας».

«Εάν σκεφτείτε από πού ξεκινήσαμε τους τελευταίους μήνες σε αυτή τη συζήτηση, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, τονίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «λογικά» και «σημαντικά» μέτρα.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εποικοδομητική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε βιώσει τους περασμένους μήνες», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

«Άρα μπορεί κανείς να πει ότι η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμα δυνατόν να πει κανείς εάν είμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να αρχίσουμε την εθνική διαδικασία, με άλλα λόγια μια ψηφοφορία στην Bundestag», δήλωσε ακόμη.

«Εκτιμάμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό έως το τέλος της εβδομάδας», είπε. Η συμφωνία αυτή που αφορά «ένα πρόγραμμα αρωγής τριών ετών έφτασε στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης γύρω στις 21:30 (τοπική ώρα)», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «καθένας καταλαβαίνει πως την επομένη το μεσημέρι δε θα μπορούσε να έχει τελειώσει μια συνεπής και βάσιμη αποτίμησή της».

Ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε πως η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα και την Τρίτη. «Αντάλλαξαν επιχειρήματα» αλλά χωρίς ο τόνος να είναι έντονος, όπως ανέφεραν ορισμένες γερμανικές εφημερίδες. «Η καγκελάριος δε θυμάται κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός της. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News