Ειδήσεις

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Παρασκευή

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ορίστηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τη συμφωνία Αθήνας και θεσμών επί του νέου Μνημονίου, ώστε να προχωρήσει η ψήφισή της και από άλλα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης, θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Πάντως, το Bloomberg δε διευκρινίζει εάν η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί διά τηλεδιασκέψεως ή διά της φυσικής παρουσίας των υπουργών.

Το Eurogroup αναμένεται να αποτιμήσει τη συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να ανάψει το "πράσινο φως" για την πολιτική έγκριση του νέου, τριετούς δανείου.

Στόχος είναι έως τις 19 Αυγούστου να έχει εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 3 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών για να συζητήσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μίκαελ Ρέινς.

Το νέο μνημόνιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έως την Πέμπτη και συνοδεύεται από δανειακό πακέτο που μπορεί να φτάσει τα 86 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σχόλια