Ειδήσεις

Επιχείρηση-σκούπα στη Λίμνη Πρέβελη: 14 συλλήψεις

Σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους στην τουριστική περιοχή της Λίμνης Πρέβελης, εφαρμόζοντας ειδικό σχέδιο για την πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (12.08.2015) η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή της Λίμνης Πρέβελη του δήμου Αγίου Βασιλείου είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 14 ατόμων για παράνομη κατασκήνωση, ενώ επιπλέον συνελήφθη μία 21χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, ηλικίας από 18 έως 61 ετών - και συγκεκριμένα 12 Έλληνες (8 άνδρες και 4 γυναίκες), ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας και ένας 59χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γαλλίας - είχαν κατασκηνώσει παράνομα στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Νatura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επιπλέον, συνελήφθη μια 21χρονη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου σημειώνεται, τέλος, ότι οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Κρήτης.

Σχόλια