default-image

Συνελήφθησαν με 2,5 κιλά λαθραίο καπνό και 10 πακέτα τσιγάρα

Κρήτη
Συνελήφθησαν με 2,5 κιλά λαθραίο καπνό και 10 πακέτα τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λαθρεμπόριο καλά κρατεί, καθώς δε λείπουν από την καθημερινότητα περιστατικά συλλήψεων για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Δύο Πακιστανοί, αυτή τη φορά, "έσπρωχναν" στην αγορά παράνομο καπνό και τσιγάρα, αλλά πιάστηκαν στα δίχτυα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άνδρες της οποίας τους εντόπισαν να επιδίδονται στο παράνομο εμπόριο καπνού.

Οι δύο 31χρονοι αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα (12.08.2015) το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας, μετά από έλεγχο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στους δύο 31χρονους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 50 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 2.500 γραμμαρίων και 10 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Οι παραπάνω ποσότητες τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News