Ειδήσεις

"Παραίτηση" της Χριστοδουλοπούλου ζητά ο δήμος της Κω

Την «παραίτηση» της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά ο δήμος της Κω σε ανακοίνωσή του, ρίχνοντας τα «βέλη» του προς την κ.Χριστοδουλοπούλου, αποκαλώντας την «ανύπαρκτη, ανεύθυνη και κατ' επίφαση υπουργό», αποτελεί και «καταστροφέας της Κω».

«Όλες οι αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό πρέπει να περιέλθουν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Ανύπαρκτη και ανεύθυνη η κ. Χριστοδουλοπούλου που έχει το θράσος να μας κουνά και το δάχτυλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμος Κω σε ανακοίνωσή του, καταγγέλοντας την ίδια ώρα ότι «δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Απέφυγε ν' αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει», συμπλήρωσε ο δήμος της Κω.

«Ο δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ο δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί.

Ο δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης», καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κω.

Σχόλια