default-image

Χανιά: Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευσυνειδησία και αρχές

Κρήτη
Χανιά: Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευσυνειδησία και αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο περιστατικά που στέλνουν το μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία μας  υπάρχουν άνθρωποι, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας και σήμερα το πρωί στα Χανιά. Άνθρωποι του μεροκάματου από τις υπηρεσίες απορριμμάτων βρήκαν και παρέδωσαν στους κατόχους τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας όταν συνεργείο απορριμματοφόρου της  ΔΕΔΙΣΑ κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των σύμμικτων απορριμμάτων από τους πράσινους κάδους, βρήκε ένα πορτοφόλι στο οδόστρωμα.

Τα δύο μέλη του συνεργείου ενημέρωσαν αμέσως τον οδηγό του απορριμματοφόρου που ελέγχοντας το πορτοφόλι βρήκε μαζί με διάφορα έγγραφα  το ποσό των 1500 ευρώ καθώς και τα στοιχεία του κατόχου.

Τα μέλη του συνεργείου της ΔΕΔΙΣΑ επικοινώνησαν αμέσως μαζί του παραδίδοντας του το πορτοφόλι.

Είχαν εκτιμήσει ότι ο κάτοχος έχασε το πορτοφόλι του όταν άφησα στον κάδο τα απορρίμματα από το σπίτι του

Ήδη  η ΔΕΔΙΣΑ αναζητά τρόπο για να ανταμείψει τα μέλη του συνεργείου καθαριότητας για την πράξη τους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κάτοχος του πορτοφολιού ετοιμάζεται να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του συνεργείου καθαριότητας.

Κάτι ανάλογο συνέβη νωρίς το πρωί αυτή τη φορά στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Ένοικος ξενοδοχείου της περιοχής αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει το τσαντάκι του που περιείχε ένα σημαντικό χρηματικό   ποσό.

Το τσαντάκι είχε καταλήξει από λάθος σε σακούλα απορριμμάτων την οποία λίγο πριν είχε πάρει μπροστά από το ξενοδοχείο  το μικρό  απορριμματοφόρο της υπηρεσίας «πόρτα - πόρτα» που συγκεντρώνει τα απορρίμματα της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμανιού.

Ο ένοικος του ξενοδοχείου εντόπισε το όχημα,  μετέφερε στους εργαζόμενους την αγωνία του για το  συμβάν και αυτοί χωρίς να διστάσουν άρχισαν να ψάχνουν  στα απορρίμματα.

Εκεί ανάμεσα στα άλλα  βρήκαν και του παρέδωσαν το τσαντάκι που περιείχε  το  πολύ σεβαστό χρηματικό ποσό προς ανακούφιση φυσικά του κατόχου του ο οποίος και ευχαρίστησε τα μέλη του συνεργείου του μικρού απορριμματοφόρου

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News