default-image

Παραδόθηκε ο ημικόμβος Μαλίων σε κυκλοφορία

Κρήτη
Παραδόθηκε ο ημικόμβος Μαλίων σε κυκλοφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ολότελα... καλή και η Παναγιώταινα για τον ημικόμβο των Μαλίων, στο νέο κομμάτι της παράκαμψης του τουριστικού οικισμού. Μετά από αρκετή καθυστέρηση παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο ημικόμβος, με την ελπίδα και την ευχή να μη βγει αληθινή η περίφημη ρήση "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".

Και αυτό γιατί ο ημικόμβος που παραδόθηκε σήμερα σε χρήση αποτελεί προσωρινή λύση, ενόψει της μόνιμης λύσης, ενός ανισόπεδου κόμβου που προβλέπεται να φτιαχτεί στο συγκεκριμένο σημείο. Άγνωστο βεβαίως πότε και πώς, αφού το έργο του ανισόπεδου κόμβου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προμελέτης.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε., σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε σε χρήση ο ημικόμβος Μαλίων επί της νέας εθνικής οδού της παράκαμψης Μαλίων.

Η παράδοση αυτή του ημικόμβου στην κυκλοφορία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «έγινε εφικτή ύστερα από την υλοποίηση της διαγράμμισης και τμήματος της αντιολισθηρής στρώσης μέσα σε μια περίοδο με οικονομικές δυσλειτουργίες».

Όπως διευκρινίζει η Διεύθυνση Συγκοινωνιών του ΟΑΚ Α.Ε., απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς, καθώς «οι επιτρεπόμενες κινήσεις είναι από και προς το Ηράκλειο για τα Μάλια και το Οροπέδιο Λασιθίου.

Η κίνηση από και προς τον Άγιο Νικόλαο, Μάλια και Οροπέδιο Λασιθίου στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή και θα πρέπει να γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, όπως γίνεται και σήμερα. Για την κίνηση αυτή ήδη έχει συνταχθεί σχετική μελέτη και εκκρεμεί περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Παρακαλούνται οι χρήστες οδηγοί να συμμορφώνονται με την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του ημικόμβου για την οδική ασφάλεια των διερχομένων».

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News