default-image

Αυτό είναι το 3ο Μνημόνιο [PDF]

Αυτό είναι το 3ο Μνημόνιο [PDF]

Τσουνάμι φορολογικών μέτρων για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια αύριο Πέμπτη και να ψηφιστεί το αργότερο ως την Παρασκευή. 

Ενδεικτικά, από το φορολογικό τσουνάμι δε γλιτώνει ούτε καν η έκπτωση φόρου 2% για όσους εξοφλούν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, καθώς θα ισχύσει μόνο για φέτος και στη συνέχεια καταργείται.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται και στο μέτωπο των κατασχέσεων, με μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, ενώ όπως προκύπτει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις των δανειστών για "κούρεμα" της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Παράλληλα, "παγώνουν" έως το 2021 τα σημερινά κατώτερα όρια κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Προβλέπονται, επίσης, η αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2022, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων και ενοποίηση των επιτοκίων σε όλα τα σχήματα ρύθμισης και για την εξόφληση των ασφαλιστικών οφειλών.

Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά, το σχέδιο νόμου για την «Κύρωση του σχεδίου σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης»

Διαβάστε εδώ την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους.

Διαβάστε εδώ την έκθεση συνεπειών.

(Φωτογραφία EUROKINISSI-Γιώργος Κονταρίνης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News