default-image

Πήραν πίσω τα λεφτά τους οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου

Κρήτη
Πήραν πίσω τα λεφτά τους οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μάιο του 2015, 60 μαθητές, 9 καθηγητές και 2 γονείς επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ είχαν καταβάλει 20.785 ευρώ για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής, τελικά έμειναν με τις βαλίτσες στο χέρι. Εκπρόσωπος του πράκτορα τούς ειδοποίησε μόλις τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους ότι η εκδρομή ματαιώνεται!

Τότε είχαν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταγγελλόμενου πρακτορείου είχε δηλώσει πως ήταν κι ο ίδιος θύμα αφερέγγυων συνεργατών και πως θα επιστρέψει στους μαθητές τα χρήματα που εισέπραξε. Την προηγούμενη εβδομάδα όντως τα 20.785 ευρώ δόθηκαν πίσω στους μαθητές.

Το οικονομικό πλήγμα επανορθώθηκε, λοιπόν, δυστυχώς όμως δε μπορεί να συμβεί το ίδιο και με το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Οι διοργανωτές της εκδρομής βρέθηκαν εκτεθειμένοι πολλαπλώς, καθώς είχαν κλείσει ραντεβού και είχαν κανονίσει συναντήσεις μέχρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι!

Η εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη αφορούσε 9 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Comenious και 62 άτομα του διμερούς προγράμματος .Μετά κόπων και βασάνων οι 6 (αντί τους 9) του Comenious αναχώρησαν αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, με μια ημέρα καθυστέρηση, καθώς αν δεν εμφανίζονταν θα κινδύνευαν με κυρώσεις. Οι υπόλοιποι 65 της αποστολής είχαν μείνει στο Ηράκλειο και είχαν επιστρέψει στα θρανία τους με μια πικρή γεύση στο στόμα.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News