default-image

Με απώλειες σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία
Με απώλειες σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω των 700 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών την Τετάρτη με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση των κερδών του τελευταίου τετραημέρου, καθώς πολλές είναι οι μετοχές που έχουν προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις.

Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον καθώς οι ξένοι επενδυτές κινούνται χωρίς κανένα περιορισμό, η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει και με το κλίμα επιβαρυμένο κλίμα στις διεθνείς αγορές από την χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας της Κίνας να υποτιμήσει το κινεζικό νόμισμα ώστε να τονώσει τις εξαγωγές της.

Αυτό έχει θέσει τους εξαγωγείς της Ευρώπης και πρωτίστως τη Γερμανία να δέχονται ισχυρές πιέσεις, με το γερμανικό DAX να υποχωρεί άνω του 2% την πρώτη ώρα συναλλαγών.

Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή του Πεκίνου ίσως αναστείλει την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς αρκετοί είχαν προεξοφλήσει μία αύξηση των επιτοκίων ακόμα και τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην εγχώρια αγορά, ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 2,2% στις 206 μονάδες με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των ΔΕΗ (-4,17%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-4,14%), ΟΛΠ (-3,85%), Γριβάλια (-3,75%), Ελλάκτωρ (-3,64%), ΟΠΑΠ (-3,13%) και ΕΛΠΕ (-3,1%) μεταξύ άλλων.

Στις τράπεζες, των απωλειών ηγείται η Τρ. Πειραιώς (-3,01%) και ακολουθούν οι Eurobank (-2.99%), Alpha Bank (-2.29%) και ΕΤΕ (-0,79%). Χαμηλότερα κινούνται και τα τραπεζικά warrants με το ΕΤΕΤΠ (-13,04%), το ΑΛΦΑΤΠ (-6,67%) και το ΠΕΙΡΤΠ (-4,76%).

Η πρωταγωνίστρια της χθεσινής συνεδρίασης, η Coca Cola, υποχωρεί αυτή την ώρα 2,7% ενώ η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, χαμηλή είναι η συναλλακτική δραστηριότητα με τη μετοχή της ANEMOΣ να χάνει 3,72%, τις ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ να υποχωρούν 2,35% και 3,07% αντίστοιχα ενώ το ΥΓΕΙΑ ενισχύεται 3,67%.

Χαμηλός ο όγκος συμβολαίων στα futures με το premium στο συμβόλαιο του 25άρη να διαμορφώνεται στο 1% και αυτό της Eurobank στο 3% έναντι της τιμής της μετοχής της.

Ο τζίρος είναι χαμηλός και διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News