default-image

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ

Ελλάδα
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το Βερολίνο συνεχίζει να κρατά επιφυλακτική στάση απέναντι στη συμφωνία και να θέτει θέμα δανείου-γέφυρα.

Την επικοινωνία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επικοινωνίας η κ. Μέρκελ εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με τη συμφωνία και ζήτησε χρόνο να δει το περιεχόμενό της.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να διεμήνυσε στην καγκελάριο ότι υπάρχει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, που βασίζεται στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη βάση αυτής της συμφωνίας και δε θα δεχτεί παραπάνω προαπαιτούμενα ούτε περαιτέρω μέτρα πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι υπάρχει διάθεση από τον Βόλφκαγνκ Σόιμπλε να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Το βράδυ της Δευτέρας και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με την Μέρκελ, όσο και με τους  Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς.

Στη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το ethnos.gr, τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων χωρίς προσκόμματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κινούνταν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη χθεσινή τους επικοινωνία, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «υπάρχει προβληματισμός από τον κ. Σόιμπλε για την πληρότητα της συμφωνίας, αν κλείσει τόσο γρήγορα». Μάλιστα, φέρεται να είπε στην ελληνική πλευρά ότι «δε θα πάθει και τίποτα με ένα δάνειο-γέφυρα», για να λάβει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα δεχτώ καμία παρέκκλιση από όσα έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News