Ειδήσεις

Λαφαζάνης: "Η κυβέρνηση επέλεξε ρήξη με τις δεσμεύσεις της"

Μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της», «με το περήφανο "όχι" του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης και την οποία ανάρτησε ο ιστότοπος iskra, ο κ. Λαφαζάνης μιλά για παραβίαση του Συντάγματος και συμφωνία που «θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία.

Η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της Ε.Ε., τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το "Ποτάμι" που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της. Τη ρήξη, επίσης, με το περήφανο "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα.

Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».

Σχόλια