Ειδήσεις

Παρουσία Ειρηναίου το μνημόσυνο του Μητροπολίτη Άνθιμου

Παρουσία πλήθους κόσμου και κλήρου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ρέθυμνο, το πενταετές αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοίδιμου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Άνθιμου, ο οποίος εξεδήμησεν εις Κύριον ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας το έτος 2010.

Των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ευγένεια και αγάπη στη σχετική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Επίσκοπός κ. Ευγένιος και κληρικοί της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο από το Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ενώ ο Επίσκοπός Ρεθύμνης, κατά την τάξη, κρατούσε το πένθος της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Επίσκοπος Ευγένιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, που δηλώνει, όπως είπε, την αγάπη του για την Τοπική Εκκλησία των Ρεθυμνίων και για το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιερέως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρεθύμνου, του οποίου επί σειρά ετών είχε διατελέσει πρόεδρος ο αοίδιμος ιεράρχης, προσέφερε κέρασμα στη μνήμη του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης, όπου τέλεσαν ιερό τρισάγιο.

Σχόλια