default-image

Μπαρτσελόνα εναντίον Σεβίλλης με φόντο την κούπα

Ποδόσφαιρο
Μπαρτσελόνα εναντίον Σεβίλλης με φόντο την κούπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο μεγάλο ματς του Αυγούστου είναι γεγονός. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει απόψε στις 21:45 την Σεβίλλη στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που φιλοξενείται στην Τιφλίδα.

Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο αγώνα τους στη σεζόν, αλλά το διακύβευμα είναι μεγάλο. Οι «μπλαουγκράνα» μετά το τρεμπλ της περασμένης περιόδου θα διεκδικήσουν μέσα σε επτά μήνες άλλους δύο από τους συνολικά έξι τίτλους που θέλουν να σηκώσουν μέσα στο 2015, καθώς 14 και 17 Αυγούστου θα αντιμετωπίσουν για το Σούπερ Κόπα την Μπιλμπάο και το Δεκέμβριο θέλουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στον αντίποδα, οι Ανδαλουσιάνοι μετά το δεύτερο σερί Europa League και πριν την… προαγωγή τους στο Champions League θέλουν να αποδείξουν πως δεν είναι ένα επίπεδο πίσω από τους Καταλανούς.

Οι «μπλαουγκράνα», που συμμετέχουν για ένατη φορά σε τελικό Σούπερ Καπ (επίδοση ρεκόρ) στοχεύουν στο πέμπτο τους τρόπαιο για να ισοφαρίσουν τις κατακτήσεις της Μίλαν. Ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει σίγουρα στους τραυματίες Νεϊμάρ και Άλμπα, με τον Πέδρο και τον Ματιέ να καλύπτουν τα κενά, ενώ ο Τερ Στέγκεν θα είναι στο τέρμα αντί του Μπράβο. Ο Λιονέλ Μέσι, που έχει σκοράρει 22 φορές σε 23 ματς κόντρα στη Σεβίλλη, θα ηγηθεί και πάλι της ομάδας του.

Στον αντίποδα, ο Ουνάι Έμερι, η ομάδα του οποίου συμμετέχει στον τελικό για τέταρτη φορά και διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο της μετά από εκείνον του 2006 όταν είχε συντρίψει με 3-0 την Μπαρτσελόνα, θα παραταχθεί χωρίς τους Παρέχα, Καρίκο και Ενζονζί. Ο προπονητής της Σεβίλλης επιδιώκει να σπάσει και μια κάκιστη παράδοση, αφού δεν έχει νικήσει ποτέ την «Μπάρτσα» σε 19 αναμετρήσεις ως προπονητής των Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ Μόσχας και Σεβίλλης, μετρώντας 6 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλβες, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Σουάρες.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερί): Σέρχιο Ρίκο, Κόκε, Κρικόβιακ, Φερέιρα, Τρεμουλινάς, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα, Γκαμεϊρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News