default-image

Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο ημικόμβος Μαλίων

Κρήτη
Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο ημικόμβος Μαλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κυκλοφορία παραδίδεται αύριο Τετάρτη ένα σημαντικό έργο του ΒΟΑΚ, ο ημικόμβος Μαλίων επί της Νέας Εθνικής Οδού της παράκαμψης Μαλίων, εν μέσω, μάλιστα, οικονομικής κρίσης που επιφέρει δυσχέρειες στην υλοποίηση και ολοκλήρωση δημόσιων έργων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε., ο ημικόμβος Μαλίων θα παραδοθεί σε χρήση στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται σχετικά, η παράδοση αυτή έγινε εφικτή ύστερα από την υλοποίηση της διαγράμμισης και τμήματος της αντιολισθηρής στρώσης μέσα σε μια περίοδο με οικονομικές δυσλειτουργίες.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, οι επιτρεπόμενες κινήσεις είναι από και προς το Ηράκλειο για τα Μάλια και το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ η κίνηση από και προς τον Άγιο Νικόλαο για τα Μάλια και το Οροπέδιο Λασιθίου στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή και θα πρέπει να γίνεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού όπως γίνεται και σήμερα. Για την κίνηση αυτή, σύμφωνα με ενημέρωση, ήδη έχει συνταχθεί σχετική μελέτη και εκκρεμεί περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Τέλος, οι αρμόδιοι του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, μέσω της ανακοίνωσής τους, απευθύνουν παράκληση στους χρήστες οδηγούς να συμμορφώνονται με την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του ημικόμβου για την οδική ασφάλεια των διερχομένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News