Ειδήσεις

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: "Η κυβέρνηση παραδόθηκε άνευ όρων"

Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ για την επίτευξη της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραδόθηκε άνευ όρων» και υπογράφει το επαχθέστερο μνημόνιο, παρουσιάζοντάς το ως επιτυχία. Ταυτόχρονα ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την πλήρη αποτυχία της στις διαπραγματεύσεις.

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση περνά πια οριστικά από την δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων. Επιχειρεί όμως και πάλι να αποκρύψει την πραγματικότητα, με επιλεκτικές και αυθαίρετες διαρροές και να παρουσιάσει το νέο μνημόνιο ως επιτυχία.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπογράφουν τώρα το επαχθέστερο για τους Έλληνες και ειδικά τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς μεσαίου εισοδήματος. Προηγουμένως κατήγγειλαν την πρόταση των 2 δισ. που θα μας έβγαζε από τα μνημόνια και τώρα αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την οδήγησαν σε ύφεση, φέρνουν νέο μνημόνιο που επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με 14 δισ. ευρώ.

Ενδιαμέσως αποφύγαμε την ύστατη στιγμή και χάρις στην στήριξη μας την χρεοκοπία και το Grexit. Ας ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον από τους Έλληνες πολίτες, για την τραγική τους αποτυχία».

Σχόλια