default-image

"Έγδυσαν" γνωστό επιχειρηματία του Ρεθύμνου ενώ κοιμόταν

Κρήτη
"Έγδυσαν" γνωστό επιχειρηματία του Ρεθύμνου ενώ κοιμόταν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο επιχειρηματίας του Ρεθύμνου Γιώργος Βρανάς, όταν ξύπνησε γύρω στις 8 προχθές το πρωί στο δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του γνωστού εστιατορίου "Ο κήπος της Αρκούδαινας". Όπως διαπίστωσε έκπληκτος, κλέφτες είχαν εισβάλει στο χώρο του από την πόρτα της κουζίνας και τα είχαν κάνει όλα "γης Μαδιάμ".

Μετά το πρώτο σοκ, άρχισε να καταγράφει τις ζημιές... Του είχαν κλέψει 4.000 ευρώ, δηλαδή τις εισπράξεις που είχε κάνει η επιχείρησή του τις τελευταίες ημέρες. Δεν είχαν όμως περιοριστεί μόνο στα μετρητά. Επίσης του είχαν κλέψει μια βαλίτσα με ρούχα, τα γυαλιά ηλίου του, ακόμα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Ούτε τα ρούχα του κ. Βρανά δε γλίτωσαν. Μέχρι την ώρα που μας μίλησε, ανακάλυπτε συνεχώς και κάτι άλλο που του έλειπε...

Όπως περιέγραψε στη "Νέα Κρήτη", είναι πιθανό να του έχουν αφαιρέσει κι άλλα αντικείμενα, τα οποία, ωστόσο, μπορεί να μην είχε αντιληφθεί. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε μέσα στο χαμό που είχε προκληθεί... Χαρτιά, παραστατικά, ρούχα και προσωπικά του αντικείμενα είχαν όλα αδειαστεί από συρτάρια και ντουλάπες και είχαν πεταχτεί στο πάτωμα. Ξύλινα κουφώματα είχαν κυριολεκτικά καταστραφεί, στην προσπάθεια των δραστών να διαρρήξουν, το ένα μετά το άλλο, τα κλειδωμένα δωμάτια.

Εκτός των άλλων, οι αλλοδαποί διαρρήκτες αφαίρεσαν 4.000 ευρώ, δηλαδή τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών από το γνωστό εστιατόριο.

Ο κ. Βρανάς βρισκόταν σε μεγάλη ψυχολογική αναστάτωση. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούσε να εξυπηρετεί τους πελάτες του και, όπως δήλωσε, επρόκειτο να μεταβεί στην Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής. Όταν "θα έσπαγε" η δουλειά, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί και ο κόσμος που τον προτιμά.

Δεν ήταν μόνο το σοκ της διάρρηξης... Ούτε μόνο η αξία των κλεμμένων... Αλλά και η γρουσουζιά που προκάλεσαν οι δράστες...

Είναι η τέταρτη φορά που πέφτει θύμα κλοπής μέσα στα τελευταία 9 χρόνια που λειτουργεί το εστιατόριο. Αυτή τη φορά, όμως, έχει στοιχεία. Όπως υποστήριξε, αναγνώρισε στις κάμερες του καταστήματος, αλλοδαπούς που πριν μερικές ημέρες του είχαν φτιάξει ένα τοιχίο στην αυλή. Ο ίδιος είπε πως έχει ακούσει και για άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Η κλοπή φαίνεται να έχει γίνει στις 2:30 με 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News