Ειδήσεις

Χανιά: Συνάντηση Βάμβουκα με τον πρέσβη της Κίνας Τ. Λιγκ

Προοπτικές και δυνατότητες συνεργασίας της Κίνας με την Περιφέρεια Κρήτης και τα Χανιά στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο δημαρχείο Χανίων, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Τσιάου Λιγκ, με τον δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρέσβη της Κίνας, έχοντας μείνει εντυπωσιασμένος, χαρακτηρίζοντας τα Χανιά ως μία πολύ σημαντική πόλη για τη χώρα του, καθώς το 2011 πολλοί Κινέζοι εργαζόμενοι εκκένωσαν τη Λιβύη χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο της πόλης. «Οι Κινέζοι αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στη φιλία με τα Χανιά, καθώς σε μία δύσκολη στιγμή μάς βοηθήσατε πολύ» υπογράμμισε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Την ίδια ώρα ο κ. Λιγκ τόνισε πως «οι Κινέζοι εκτιμούν πολύ τον ελληνικό και τον κρητικό πολιτισμό και χαρακτήρισε την Κρήτη κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού». Εξέφρασε την ίδια στιγμή «την επιθυμία της χώρας του για συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πρόθεσή του να στείλει το επόμενο καλοκαίρι στα Χανιά παραδοσιακό συγκρότημα από την Κίνα που θα λάβει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι θα συστήσει στο δήμο Χανίων πόλη από την Κίνα, προκειμένου να αδελφοποιηθούν.

Επιπλέον, ο κ. Λιγκ αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στα Χανιά, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες, ώστε εταιρείες από τη χώρα του, μέσω επενδύσεων, να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ των δύο μερών.

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει μία πολύ σημαντική γέφυρα που να συνδέει την ανατολή με τη δύση και να καταστεί σημαντική πύλη για κινεζικά προϊόντα και κεφάλαια στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους πολίτες της Κίνας που επιλέγουν την Κρήτη για γαμήλιο τουρισμό, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στη φετινή παγκόσμια κρουαζιέρα 700 Κινέζων συμπεριλήφθηκαν και ελληνικά λιμάνια, ενώ κάλεσε τον δήμαρχο Χανίων να τον επισκεφθεί στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει μαζί του θέματα συνεργασίας αλλά και να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη χώρα του.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Βάμβουκας την επίσκεψη του κ. Λιγκ και μίλησε για τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν με την Κίνα.

«Οι Κινέζοι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα και την Κρήτη» επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων αναφερόμενος στην πρόθεση του δήμου για ενίσχυση του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα, καθώς και σε δράσεις συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και του πολιτισμού.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα ενώ ο Κινέζος πρέσβης επισκέφθηκε και το ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου ο δήμος παρέθεσε γεύμα στον κ. Λιγκ και τη συνοδεία του.

Σχόλια