Ειδήσεις

"Όχι στις συμπεριφορές που δε συνάδουν με τη δημοκρατία"

Για τα πρωτοφανή επεισόδια, που διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, κάνουν αναφορά και καταδικάζουν τις «ανάρμοστες» και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, οι «Πολίτες για την κοινωνία και το Περιβάλλον» της δημοτικής παράταξης του κ.Χαλκιαδάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, πληροφορήθηκαν για τα επεισόδια στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, παρουσία του Δημάρχου κ. Μαστοράκη, εν ενεργεία αντιδήμαρχος, κινήθηκε απειλητικά, χρησιμοποιώντας ακατανόμαστες φράσεις εναντίον μέλους της επιτροπής και Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας.

Οι «Πολίτες για την κοινωνία και το περιβάλλον» δε συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή του Δήμου για να έχουν ίδια αντίληψη των γεγονότων. Αν όμως οι συγκεκριμένες πληροφορίες αληθεύουν, τότε, καταμαρτυρούν μια αντίληψη πολιτικής συμπεριφοράς που δε συνάδει με το δημοκρατικό διάλογο και τη δημοκρατική αντιπαράθεση των απόψεων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι εν λόγω ενέργειες εκδηλώνονται από πρόσωπα που κατέχουν το αξίωμα του Αντιδημάρχου.

Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για την κοινωνία και το περιβάλλον» καταδικάζοντας αυτές τις συμπεριφορές διαπιστώνουν παράλληλα μια προϊούσα φθορά στην ενότητα της δημοτικής πλειοψηφίας και μια κλιμακούμενη διαφοροποίηση μελών της σε σοβαρά ζητήματα και επιλογές της Δημοτικής Αρχής.

Οι «Πολίτες για την κοινωνία και το περιβάλλον» επισημαίνουν ότι ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να εγγυάται και να εξασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των επιτροπών του Δήμου και οφείλει να βάλει στο περιθώριο τον καθένα που απειλεί τους δημοκρατικούς κανόνες και την ομαλή λειτουργία τους».

Σχόλια