Ειδήσεις

Ν. Μαριάς: "Αυστηρά μέτρα για τα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα"

«Εδώ και τώρα να μπει φραγμός στα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα που μεταφέρουν παράνομα χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου», ήταν το κεντρικό μήνυμα του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τη λήψη αυστηρών μέτρων για το χτύπημα των τουρκικών δουλεμπορικών κυκλώματων που μεταφέρουν παράνομα χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου ζήτησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς. Στη συνέντευξή του ο κ.Μαριάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεράστιων προσφυγικών και παράνομων μεταναστευτικών ροών που αντιμετωπίζει η Σάμος αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης έχει πλήξει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

«Η κατάσταση», επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «επιδεινώνεται καθημερινά, καθώς τεράστιο κύμα προσφύγων και παράνομων μεταναστών καταφθάνει στην χώρα μας λόγω των πολεμικών συρράξεων σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική». Έπειτα ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατήγγειλε τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας καθώς «όχι μόνο ανέχεται αλλά και υποθάλπει τα διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα τα οποία αντί αδράς αμοιβής μεταφέρουν χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα παράλια της Μικράς Ασίας και τους διοχετεύουν εν συνεχεία στα νησιά του Αιγαίου».

Μάλιστα ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία για το κύκλωμα των τούρκων δουλεμπόρων και την αγαστή τους σχέση με κύκλους των τουρκικών αρχών τα οποία δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στις 29.5.2015. Για το λόγο αυτό άλλωστε υπέβαλλε και σχετική ερώτηση-καταγγελία στην Ευρωβουλή.

Ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση απαιτείται η διαμόρφωση μιας σύγχρονης εθνικής στρατηγικής για τη διαχείριση των προσφυγικών και παράνομων μεταναστευτικών ροών που αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Τέλος, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε εκφράζοντας την πρόθεσή του να συμβάλλει με τις παρεμβάσεις του στην Ευρωβουλή στην επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Σάμος αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Για το λόγο αυτό σημείωσε ότι «θα εντείνει τον αγώνα του για να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και για να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με την υλοποίηση της ρήτρας κατανομής των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με βάση την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη και το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στις εν λόγω χώρες».

Σχόλια