default-image

"Ναι" στην χρηματοδότηση αποκατάστασης υποδομών της Βιάννου

Ηράκλειο
"Ναι" στην χρηματοδότηση αποκατάστασης υποδομών της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Βιάννου για την αποκατάσταση των υποδομών λόγω των καταστροφών που υπέστη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου, απαντούν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης επισημαίνει ότι «Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει επιχορηγήσει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις (Σ.Α.Τ.Α.) για το έτος 2014-2015 και έως σήμερα το Δ. Βιάννου με το συνολικό ποσό των 172.232,50€.

Επίσης, ο Δήμος Βιάννου χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των καταστροφών με συνολικό ποσό 150.000€ από τα οποία μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί το ποσό των 119.960,61€.»

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ε. Αποστόλου «για το Δήμο Βιάννου, αξιολογήθηκε και εντάχθηκε η πρώτη πρόταση «Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας δρόμου Λατομιών από Χ.Θ. 0+00 έως 3+734 Δήμου Βιάννου (ασφαλτόστρωση - τεχνικά) του Δήμου Βιάννου» προϋπολογισμού 615.000,00€.

«Επίσης, το ΥΠΑΠΕΝ δύναται να συμβάλει στην αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στα Εγγειοβελτιωτικά Έργα αρμοδιότητας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ), μετά από τεκμηριωμένη και κοστολογημένα εισήγηση της εποπτεύουσας υπηρεσίας αυτών. Τα εν λόγω αιτήματα συγκεντρώνονται και συνεξετάζονται στο πλαίσιο των εκάστοτε (κατ' έτος) διατιθέμενων πιστώσεων.»

«Αναφορικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εκτός περιμέτρου Εγγειοβελτιωτικών Έργων που το ΥΠΑΠΕΝ έχει κατασκευάσει, καθώς και για τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης στην κοίτη ποταμών και χειμάρρων, σημειώνεται ότι βάσει του άρθ. 1 του ν. 3881/58 επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News