default-image

"Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από το χαλάζι"

Ηράκλειο
"Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από το χαλάζι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών του Ηρακλείου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν η βροχή και το χαλάζι που έπληξαν τον περασμένο Ιούλιο το Ηράκλειο ζητά με ερώτησή του στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης του Ηρακλειώτη βουλευτή έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. υπουργέ, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η χαλαζόπτωση, που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου από τις 9 ως και τις 11 Ιούλη, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην ύπαιθρο. Τόσο οι αμπελουργοί, όσο και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού περιοχών του νομού Ηρακλείου (Μαλεβίζι, Μονοφάτσι, Τέμενος και Μεσαρά), που από τη στιγμή κατά την οποία ήδη κόβουν προϊόν, δεν μπορούν να ψεκάσουν για να το προστατεύσουν.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα, και επειδή οι αμπελουργοί και οι λοιποί αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τη βροχή και το χαλάζι να αποτελειώνουν τις καλλιέργειές τους,

Ερωτάστε, κ. υπουργέ: ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών, που είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται από τις βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News