Ειδήσεις

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της πόλης από το δήμο Ηρακλείου

Με χαρά διαπιστώσαμε χθες διερχόμενοι από την Πλαστήρα πως καθαρίζονταν τα πεζοδρόμια από τα αγριόχορτα. Τους τελευταίους μήνες είχαν θεριέψει τόσο πολύ, που σε ορισμένα σημεία των φαρδιών πεζοδρομίων δεν μπορούσες να περάσεις. Μάλιστα, περιόριζαν την ορατότητα όχι μόνο σε πεζούς, αλλά και σε διερχόμενους οδηγούς.

Πραγματικά θύμιζε δάσος, με την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης να παραπέμπει σε άλλες εποχές. Πολλοί ωστόσο περαστικοί σχολίαζαν αρνητικά την υφιστάμενη κατάσταση ενόψει θέρους, όπου οι επισκέπτες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Αν και επί της Πλαστήρα βρίσκεται το έργο υπό εκτέλεση και την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο εργολάβος, τελικά ο Δήμος Ηρακλείου πριν ακόμη παραδοθεί το έργο έλαβε δράση. Με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη, χθες από το πρωί βρέθηκαν στο σημείο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου κι έπιασαν δουλειά ξεριζώνοντας τα αγριόχορτα και καθαρίζοντας ακόμη και από τα ξερόχορτα το χώρο.

«Επρόκειτο για μια παρέμβαση, επειδή δε γνωρίζουμε ακόμη πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο. Πολλά δέντρα, πάντως, θα αντικατασταθούν. Θα γίνουν νέες φυτεύσεις από εκείνους που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου», ήταν οι πρώτες κουβέντες του κ. Ινιωτάκη.

Τάξη στο χάος

Ο κ. Ινιωτάκης παραδέχτηκε πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο κι έπρεπε να μπει μια τάξη, όπως θα μπει και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως ξεκαθάρισε.  

«Έχουμε ενισχυθεί με 15 άτομα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας και οι παρεμβάσεις σε πάρκα, σε δρόμους και παρτέρια θα είναι έντονες, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου παρατηρούνται σημαντικές παρεμβάσεις εξωραϊσμού των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σήμερα πάντως οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται να συνεχίσουν τη χθεσινή προσπάθεια στην Πλαστήρα, στο ύψος της Χανιώπορτας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό από τα αγριόχορτα και τα ξερόχορτα που έχουν θεριέψει ακόμη και μέσα από τις σχάρες όμβριων υδάτων.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια