default-image

Εσωτερικές έρευνες στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση του 29χρονου

Κρήτη
Εσωτερικές έρευνες στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση του 29χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά την καταγγελία της οικογένειας του 29χρονου Αλέξανδρου, ο οποίος βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά από επέμβαση «ρουτίνας», όπως αποκάλυψε η "Νέα Κρήτη".

Οι δραματικές ομοιότητες της περιπέτειας του νεαρού Ηρακλειώτη με περιστατικά των τελευταίων ετών, που ακόμη προκαλούν κλυδωνισμούς στους κόλπους του νοσοκομείου, είναι εξοργιστικές, αφήνοντας άφωνους τους γονείς και τη σύζυγο του Αλέξανδρου, αλλά και την τοπική κοινωνία, που βλέπουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται ως νέα τραγωδία με θύμα το νεαρό πατέρα δύο παιδιών.

Ο 29χρονος Αλέξανδρος βρίσκεται σε κώμα εδώ και 40 μέρες. Το πώς και το γιατί συνέβη αυτό, στο πλαίσιο μιας επέμβασης «ρουτίνας» για την αφαίρεση κύστης από το θώρακα, ερευνούν ήδη οι υγειονομικές Αρχές, ενώ η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει άμεσα και τη Δικαιοσύνη.

Η έκκληση της οικογένειάς του ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή αυτής της δραματικής ιστορίας έγινε δεκτή από τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον κ. Ηγουμενίδη προσωπικά, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας του νοσοκομείου.

Ο ίδιος, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" στάθηκε απόλυτα ξεκάθαρος, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Με βάση την αναφορά της οικογένειας γι' αυτή την τραγική ιστορία, έχουμε ξεκινήσει τη διερεύνηση, παρακολουθούμε τη διερεύνηση που γίνεται από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου και προχωρούμε κι εμείς τις δικές μας ενέργειες.

Αυτό που είπα στους συγγενείς είναι πως θα χυθεί άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση. Και αυτό ας είναι ένα μήνυμα προς όλους, ότι δεν πρόκειται να καλύψουμε καμία ευθύνη. Κανενός, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην ιεραρχία του Πανεπιστημίου, είτε της ιατρικής κοινότητας», ανέφερε ο κ. Ηγουμενίδης.

Η έρευνα, σύμφωνα με το διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, θα φτάσει σε βάθος και δε θα περιοριστεί στα στενά όρια μιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για να ξεκαθαρίσει το ζοφερό κλίμα που αποτελεί κοινό παρανομαστή σε περιστατικά-καρμπόν που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στην εύλογη απορία, αν πρόκειται για μια ακόμη από τις γνωστές ΕΔΕ, που λειτουργούν ως «πλυντήριο» ευθυνών και προκάλυμμα νομιμότητας, όπως το εκλαμβάνει πλέον η τοπική κοινωνία, ο κ. Ηγουμενίδης ήταν και πάλι σαφής και κατηγορηματικός: «Εγώ δεν κάνω καμιά διαδικασία για να καλύψω ή να συγκαλύψω. Όσο είμαι εγώ διοικητής της ΥΠΕ, δεν πρόκειται να καλυφθεί η ευθύνη κανενός και για τίποτα.

Αν θέλετε, δε διακινδυνεύω και δεν παίζω, στο χατίρι της όποιας συγκάλυψης, το όνομα που έχω φτιάξει τόσα χρόνια σαν γιατρός», ξεκαθάρισε, αφήνοντας να εννοηθεί πως η έρευνα των υπηρεσιών της ΥΠΕ δε θα περιοριστεί στο αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει ξεκινήσει.

Η οικογένεια του θύματος δίνει τη δική της μάχη για να μην αφήσει καμία πιθανότητα συσκότισης στην υπόθεση, γι' αυτό και έχει απευθυνθεί και στον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος τους κάλεσε σε ακρόαση και τους άκουσε με προσοχή.

Ο 29χρονος Αλέξανδρος, πατέρας δύο μικρών αγοριών, εργαζόταν σε φαρμακαποθήκη. Λίγο πριν την έλευση του δεύτερο παιδιού της οικογένειας, αποφάσισε να συμπληρώσει το εισόδημά του, κάνοντας βάρδια στο ταξί του πατέρα του. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις ώστε να εκδώσει κάρτα εργασίας. Όμως οι γιατροί εντόπισαν μια κύστη στο θώρακά του και του συνέστησαν να την αφαιρέσει.

Η οικογένειά του κατέφυγε στο ΠΑΓΝΗ, όπου προγραμματίστηκε μια επέμβαση ρουτίνας, με τη διαβεβαίωση πως τρεις μέρες αργότερα θα έπαιρνε εξιτήριο και θα είχε αναρρώσει όταν θα έφτανε η στιγμή της γέννησης του δεύτερου γιου του. Όμως οι τραγικές συγκυρίες ξεκίνησαν από τη στιγμή που βρέθηκε στο χειρουργικό τραπέζι, όπως περιγράφει συγκλονισμένη η μητέρα του.

Η επέμβαση που προγραμματίστηκε ξεκίνησε το πρωί της 3ης Ιουλίου, όχι όμως από το χειρουργό που επέλεξαν και γνώριζαν τα μέλη της οικογένειας του άτυχου νεαρού, αλλά από άλλο γνωστό καθηγητή-χειρουργό. Η κατάληξη στάθηκε τραγική. Αργά το απόγευμα της 3ης Ιουλίου οι γονείς του Αλέξανδρου έντρομοι έμαθαν πως αιμορράγησε μαζικά και υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο.

«Το παιδί μου βγήκε ουσιαστικά νεκρό από το χειρουργείο και δε μου το έλεγαν για να μου χρυσώσουν το χάπι», εξηγεί η κ. Μαρία, η οποία, παρά την οδύνη της, παραμένει καθημερινά άγρυπνος φρουρός στον προθάλαμο της ΜΕΘ, προσευχόμενη ώστε να πιάσουν τόπο οι προσπάθειες των γιατρών.

Έγινε πατέρας λίγες ώρες μετά

Εξίσου συνταρακτική πτυχή της υπόθεσης είναι και η γέννηση του δεύτερο παιδιού του 29χρονου, ενώ εκείνος βρίσκεται καθηλωμένος στη ΜΕΘ. Η σύζυγος του Αλέξανδρου, λίγε ώρες αφότου ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κρισιμότητα της κατάστασης, έφερε στον κόσμο το δεύτερο αγοράκι της οικογένειας.

Με τη στήριξη ψυχολόγου, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το "Γολγοθά" που τους επεφύλαξε η μοίρα, σε μια στιγμή που θα έπρεπε να είναι από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής της.

Ο 29χρονος Αλέξανδρος φαίνεται να έχει υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες και κανένας δε γνωρίζει αυτή τα στιγμή αν κάποιες από αυτές είναι αναστρέψιμες. Όπως μας ενημερώνει η μητέρα του, με τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ο 29χρονος έχει δείξει κάποια σημάδια ανταπόκρισης, τα οποία δίνουν ελπίδα στην οικογένειά του.

Αν καταφέρει να ανακτήσει τις αισθήσεις του, θα χρειαστεί αρκετούς μήνες νοσηλείας σε ειδικό κέντρο. Όμως η αποκατάσταση της υγείας του είναι αβέβαιη.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News