Ειδήσεις

Κρήτη: 100 συλλήψεις και 1.000 παραβάσεις σε δύο ημέρες

Άλλο ένα διήμερο αστυνομικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο νησί μας.

Συνελήφθησαν συνολικά 100 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν 997 παραβάσεις.

Επιπλέον, προσήχθησαν στις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες 274 άτομα και ελέγχθηκαν 2.218 οχήματα, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνεται η σύλληψη 34 ατόμων για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, 11 ατόμων για νομοθεσία περί αλλοδαπών, 9 ατόμων για νομοθεσία περί ζωοκλοπής, 10 ατόμων για νομοθεσία περί ναρκωτικών, 2 ατόμων για νομοθεσία περί όπλων, 2 ατόμων για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων και 32 ατόμων για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα.

Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 825 είχαν να κάνουν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι 107 ήταν υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι 65 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητα ηρωίνης, μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, ναρκωτικά δισκία, 6 δενδρύλλια κάνναβης, φυσίγγια, κάλυκες, σπρέι πιπεριού, προβολέας και προϊόντα παραεμπορίου.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράλληλα, όπως διαμηνύεται, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Σχόλια