Ειδήσεις

Άγριες ''φουρτούνες'' στο εσωτερικό της δημοτικής Αρχής

Αυγουστιάτικες "φουρτούνες" στη δημοτική Αρχή Ηρακλείου, αφού τα απόνερα της πρωτοφανούς επίθεσης του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Αντώνη Κουμπενάκη νωρίτερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά αντιδημάρχων και στελεχών της συμπολίτευσης (!) είναι δύσκολο να μαζευτούν!

Η συνεδρίαση έκλεισε άρον-άρον από τον πρόεδρο του σώματος Γρηγόρη Πασπάτη και χωρίς να γίνουν τελικά τα καθιερωμένα δίλεπτα του δημοτικού συμβούλου, όπως είχε ζητήσει επίμονα ο κ. Κουμπενάκης θέλοντας να προχωρώσει, όπως είπε, σε καταγγελίες και αποκαλύψεις κατά στελεχών της παράταξης του.

Όμως είχε προηγηθεί ένα εκρηκτικό απόγευμα, με μια σφοδρή επίθεση και βαρείς χαρακτηρισμούς του κ. Κουμπενάκη κατά πρωτίστως του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη, αλλά και κατά του αντιδημάρχου Προσωπικού Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά. Όπως και κατά του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλία Λυγερού.

Πάνω στον μαινόμενο δημοτικό σύμβουλο έπεσαν αρκετοί παράγοντες του δήμου. Κάποιοι τον πήγαν μάλιστα μέχρι γειτονικό με τη Λότζια καφέ για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση.

Ο ίδιος επανήλθε ξανά στη συνεδρίαση και ζήτησε επίμονα να πάρει τον λόγο. Κάτι που τελικά δεν επετράπη από τον πρόεδρο του σώματος. Επισήμως λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τις βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς περί συμφερόντων και λαμογιών που εξαπέλυσε ο κ. Κουμπενάκης δε δόθηκαν από τον ίδιο. Άλλωστε δεν μπόρεσε να μιλήσει και δια μικροφώνου, όπως ήθελε και ζητούσε επίμονα.  

Ωστόσο ο ίδιος έδωσε ένα γενικό στίγμα, κάνοντας νύξη για συμφέροντα στα απορρίμματα. Πολλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης στράφηκαν πάντως εναντίον του για το ότι ακολούθησε αυτή την τακτική αντί να θέσει το θέμα εσωτερικά, δηλαδή στους κόλπους της δημοτικής ομάδας. Ενώ είναι δεδομένο πως πίσω από την πρωτοφανή αυτή ''φίλια'' επίθεση και έκρηξη βρίσκεται κάποιο χοντρό θέμα στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Δημάρχου που αποχώρησε νωρίς και φανερά προβληματισμένος έως εκνευρισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο...

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια