default-image

Τσακαλώτος: "Δουλεύουμε σκληρά για τη συμφωνία"

Τσακαλώτος: "Δουλεύουμε σκληρά για τη συμφωνία"

Την ελπίδα «όλοι να είναι εντός του πνεύματος της συμφωνίας», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία, σημείωσε ότι δεν ξέρει αν αυτό θα συμβεί αύριο το πρωί, αλλά θα συμβεί σύντομα.

«Εμείς έχουμε "στοχοπροσήλωση" για τη συμφωνία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δουλεύουμε σκληρά». «Ελπίζουμε όλοι να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, είχαν συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Η συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών διεκόπη λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει συνεργασία ώστε να κλείσουν τα οποία ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Η συνάντηση των δύο πλευρών συνεχίζεται κανονικά μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο υπουργών με τον πρωθυπουργό.

Με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις η σημερινή συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με το κουαρτέτο ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών αναδείχτηκε μαραθώνια, καθώς ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες.

Πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι πλέον να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά τη σημερινή συνάντηση που εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι μαραθώνια, ή το αργότερο οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα εργασιακά αλλά και οι 100 δόσεις βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News