default-image

Πακιστάν: Σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμού ανηλίκων

Κόσμος
Πακιστάν: Σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμού ανηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμών ανηλίκων, η «κορυφή του παγόβουνου» - σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς - ενός φαινομένου ευρέως διαδεδομένου αλλά ταμπού στο Πακιστάν, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σύστημα και την αστυνομία της χώρας.

Η υπόθεση, για την οποία έγιναν νέες συλλήψεις τη Δευτέρα, ξέσπασε το σαββατοκύριακο, όταν αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες αποτρόπαια βίντεο που γυρίστηκαν από το 2007 και μετά με «πρωταγωνιστές» τουλάχιστον 280 παιδιά, στη μεγάλη τους πλειοψηφία κάτω των 14 ετών.

Οι ανήλικοι προέρχονται από το χωριό Χουσάιν Χανουάλα, κοντά στη Λαχόρη, κάτοικοι του οποίου κατήγγειλαν στο πρακτορείο Reuters ότι επί χρόνια ισχυρή οικογένεια ανάγκαζε τα παιδιά να συμμετέχουν σε ερωτικές περιπτύξεις και τα βιντεοσκοπούσε. Στη συνέχεια πωλούσε τα βίντεο ή τα χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τις πάμφτωχες οικογένειές τους.

Τα βίντεο δείχνουν παιδιά να βιάζονται από έναν ή περισσότερους άνδρες ή να κάνουν σεξ μεταξύ τους, ανέφερε ο Λατίφ Άχμεντ Σρα, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα.

Η υπόθεση, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στην ιστορία του Πακιστάν», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Παιδιού, Παντζάμπ Σάμπα Σαντίκ, έχει πάρει εθνικές διαστάσεις. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, πολιτικό προπύργιο του οποίου είναι το Παντζάμπ, εξέφρασε την οργή και την οδύνη του, υποσχόμενος ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Η Γερουσία από την πλευρά της καταδίκασε επίσης την κακοποίηση και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Συνολικά στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 25 άνδρες. Η αστυνομία, η οποία δέχεται πιέσεις και κατηγορείται γιατί δεν αντέδρασε αποτελεσματικά και γρήγορα, έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 12 άτομα.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News