default-image

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων: Ενδοοικογενειακή βία

Κρήτη
Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων: Ενδοοικογενειακή βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Ιουλίου του 2015 ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, ολοκληρώνει την αποτύπωση της επιστημονικής του εμπειρίας από την κακοποίηση με την έκδοση εγχειριδίου για την ενδοοικογενειακή/ενδοσυντροφική βία.

Το εγχείρημα απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την έμφυλη βία αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σε θέματα που αφορούν την κακοποίηση γυναικών και παιδιών, την ισότητα των φύλων, την ενδοοικογενειακή/ενδοσυντροφική βία και την ενδεδειγμένη διαχείριση και οργάνωση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Γυναικείων Οργανώσεων που εμπλέκονται με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με θεωρητικό πλαίσιο γέννησης της βίας κατά των γυναικών, την οργάνωση πρακτικών οδηγών για επαγγελματίες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, αστυνομικό σώμα, ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς) που έρχονται σε άμεση επαφή με θύματα ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, ενώ καταλήγει σε θέματα καλών πρακτικών οργάνωσης και λειτουργίας Μ.Κ.Ο./ Γυναικείων Οργανώσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν σε θέματα έμφυλης βίας, ή δραστηριοποιούνται ήδη σε θέματα βίας κατά των γυναικών.

Η έκδοση θα αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη, ενώ αποτελεί και το πρώτο εκδοτικό βήμα του Συνδέσμου σχετικά με την κακοποίηση.

Σχεδιασμός του φορέα είναι η συνεχής δράση με την έκδοση εγχειριδίων, την παραγωγή επιστημονικών δημοσιεύσεων σε συνεργασία με Ερευνητικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σχεδιάζεται και η ανανέωση του περιοδικού ώστε να γίνει προσβάσιμο σε όλες τις γυναίκες στο Ηράκλειο.

Επιπλέον ολοκληρώνεται και το παρατηρητήριο ενδοοικογενειακής βίας το οποίο θα υπάρχει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του φορέα (www.kakopoiisi.gr) και θα παρέχει συνεχώς στοιχεία από το φορέα και όχι μόνον για την ενδο οικογενειακή βία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News