Ειδήσεις

Στην Κρήτη ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος Χιλής

Με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη συναντήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλής Tomas Hirsch. Ο Tomas Hirsch βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη δίνοντας σειρά ομιλιών-διαλέξεων μετά από πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού "Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία".

Στη σημερινή συνάντηση ο κ. Hirsch πρότεινε η Κρήτη, με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και τοπικών, διεθνών οργανισμών, να αποτελέσει «φάρο» της ανθρωπότητας για ένα κόσμο χωρίς πολέμους και βία, καθώς, όπως ανέφερε, ο Μινωικός Πολιτισμός ήταν ο μοναδικός στον κόσμο όπου δε βρέθηκαν όπλα, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Ηρακλείου. Επίσης συζητήθηκε η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο ο κ. Hirsch μετέφερε την αλληλεγγύη του χιλιανού λαού στον ελληνικό.  

Τέλος με αφορμή τη φετινή 70ή επέτειο από τη ρίψη των πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, τόσο ο διεθνής οργανισμός "Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία" όσο και οι τοπικές Αρχές ζητούν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Ο Tomas Hirsch θεωρείται μία από τις σύγχρονες μορφές της ενεργής μη-βίας μέσα από τη συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χιλή.

Στη σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν επίσης:

-Ο γενικός γραμματέας της «Ευρωπαϊκής Ανθρωπιστικής» Αντόνιο Καρβάλο

-Το ιδρυτικό μέλος του διεθνούς οργανισμού "Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία", διευθυντής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Prezzensa, Τόνυ Ρόμπινσον

-Η εκπρόσωπος Τύπου του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλής Χουανίτα Γκαβάρο

-Το μέλος της τοπικής ομάδας "Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία" Κώστας Κώκλας.

Σχόλια