Ειδήσεις

Επτά συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για πλαστά έγγραφα

Έξι άνδρες και μία γυναίκα σταμάτησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λίγο πριν φύγουν από τη χώρα, έχοντας πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα, με προορισμό τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Οι έξι Σύριοι, ηλικίας 31, 32, 30, 28, 53 και 18 χρόνων, και ένας 34χρονος υπήκοος Αφγανιστάν συνελήφθησαν στον κρατικό αερολιμένα "Νίκος Καζαντζάκης" κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες (9.8.2015) το πρωί.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, ο 31χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Τσεχίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Μασσαλία Γαλλίας και ο 34χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Λιθουανίας προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες Βελγίου.

Επιπλέον, ο 32χρονος, ο 30χρονος και ο 28χρονος επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, ο 53χρονος Αρχών Ισπανίας και η 18χρονη Αρχών Ιταλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Παρίσι Γαλλίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια