Ειδήσεις

Σχέδια αναβάθμισης της μαρίνας Αγίου Νικολάου

Στη μαρίνα Αγίου Νικολάου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της νέας δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου - με αφορμή τη δέσμευση που ανέλαβε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός για την αποστολή υπομνήματος στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά - αναφορικά με τις υφιστάμενες υποδομές της συγκεκριμένης δομής, τις προτάσεις για τη συμπλήρωσή τους, καθώς και την εξέταση ενός πιο ευέλικτου σχήματος με τη συμμετοχή του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία της και την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, «γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής αντικατάστασης των γερασμένων εν πολλοίς τμημάτων της μαρίνας (προβλήτες, καδένες κ.λπ.), τα οποία έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής».

Επιπλέον, τόνισε, «εξετάζουμε τη συμπλήρωση και βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών με μια διαδικασία σε μορφή ΣΔΙΤ, όπου ο Δήμος θα έχει κύριο ρόλο στη διαμόρφωση για την ανάπτυξη επιπλέον δομών που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της, σε μια κλίμακα ισορροπίας, με γνώμονα πάντα την ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας».

Κατά συνέπεια, όπως εξήγησε ο κ. Ζερβός, σε συνεργασία με τη διεύθυνση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου, με το υπουργείο Τουρισμού και το ΤΑΙΠΕΔ, θα εξεταστεί η προσφορότερη λύση (υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Εγγλέζους και Ρώσους ιδιώτες), με τη συμμετοχή του Δήμου, σε ένα ευέλικτο σχήμα που θα λειτουργήσει σωστά, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στο υπάρχον προσωπικό, αλλά επιπλέον ενίσχυσή του.

Σπιναλόγκα: Με καλώδιο η φωταγώγηση

Σύμφωνα με το υπόμνημα που παρέδωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου στην αν. υπουργό Τουρισμού κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, αφού επισήμανε τη θετική ανταπόκρισή της αναφορικά με τη στήριξη της Ανωτέρας Σχολής Τουρισμού Κρήτης (πρώην ΑΣΤΕΑΝ), αλλά και την πρόθεσή της να παρέμβει προς το ΥΠ.ΠΟ. για τη χρηματοδότηση μεταξύ ΤΑΠΑ και ΔΕΗ του έργου πόντισης καλωδίου για την ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το θέμα του τέλους παρεπιδημούντων, ένα σοβαρό μέχρι σήμερα έσοδο για τους τουριστικούς δήμους, για τη διαχείριση παραλιών, καθώς και για την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο.

Σχόλια