default-image

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Οικονομία
Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια και τα τσουχτερά πρόστιμα που θα πληρώσουν όσοι έχουν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματά τους.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 250 ευρώ για δίκυκλα ως 1.000 ευρώ για βαρέα οχήματα και θα βεβαιωθούν άμεσα, σύμφωνα με την ένταξη που έδωσε η γενική γραμματέας Εσόδων.

Ένα εκατομμύριο είναι τα ανασφάλιστα οχήματα σε όλη την Ελλάδα, τριάντα χιλιάδες υπολογίζονται σε όλη την Κρήτη.

Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη προβλέπεται να έρθει και η "καταιγίδα" των προστίμων για τα 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

Η οικονομική αιμορραγία για τα άδεια κρατικά ταμεία που χάνουν πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το φόρο των ασφαλίστρων δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Ήδη η γ.γ. Εσόδων κ. Αικατερίνη Σαβοΐδου έδωσε το "πράσινο" φως ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που έμεινε στα συρτάρια από το 2013.

Όσοι κατέχουν ανασφάλιστα όχημα έχουν περίπου είκοσι ημέρες περιθώριο να σπεύσουν να κλείσουν την εκκρεμότητα, καθώς τα ειδοποιητήρια θα συνοδεύονται από πρόστιμα.

Τα μπιλιέτακια θα κοστίσουν 250 ευρώ για κάθε δίκυκλο, 500 για κάθε Ι.Χ. και 1.000 για τα μεγαλύτερα οχήματα.

Στην Κρήτη τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονται στις 30.000 με τα περισσότερα να είναι δίκυκλα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν φροντίσει να χαμηλώσουν τις τιμές στα ασφάλιστρα, ενώ υπάρχει πλέον και η δυνατότητα τρίμηνου συμβολαίου. Γι' αυτό και πλέον η έλλειψη ασφαλιστηρίου χαρακτηρίζεται αδιανόητη.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται παράλληλα να ελέγξουν μέσα από την ιστοσελίδα του www.hic.gr, αν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες οι πολίτες μπορεί να πληρώσουν, όμως, το ασφαλιστήριο που έχουν στα χέρια τους να είναι απλά πλαστό.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News