Ειδήσεις

Π. Σκουρλέτης: Εκ των πραγμάτων πιο κοντά οι εκλογές

«Οι απώλειες στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση με βάση την πραγματικότητα της νέας συμφωνίας φέρνουν εκ των πραγμάτων το θέμα των εκλογών πιο κοντά», εκτιμά σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Kontranews» ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ήθελε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό, αλλά, όπως αναφέρει, «μπροστά στην πιθανότητα μιας ακόμα μεγαλύτερης και βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας οδηγηθήκαμε σε αυτή την ιδιότυπη συνθηκολόγηση». Η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει, «είναι φανερό πως δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει τον αγώνα για να δημιουργήσει τους όρους για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσουμε ως κυβέρνηση τα όρια και τις αντοχές μας».

«Δεν υιοθετήσαμε και δεν υιοθετούμε τη λογική του πάση θυσία συμφωνία και παρά το γεγονός πως η συμφωνία δεν συνιστά το δικό μας σχέδιο, εμπεριέχει όμως μια νέα προσέγγιση για το χρέος, μικρά πρωτογενή πλεονάσματα και ένα νέο ταμείο στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ που εισαγάγει τη λογική της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αντί του ξεπουλήματός της», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εκτιμά πως «όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη των προθέσεων του άλλου αναπτύσσεται μια δυναμική διάσπασης». «Φοβάμαι πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες έρχονται στην επιφάνεια διάφορές από το παρελθόν που σχετίζονται με στρατηγικού χαρακτήρα ζητήματα», σημειώνει και τονίζει πως  «σήμερα υπάρχει η ανάγκη για μια νέα ενότητα σε μια νέα πολιτική βάση».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη «άνθρωπο αναγνωρισμένης επιστημονικής αξίας, ευφυή, επικοινωνιακό, ιδιαίτερα εγωκεντρικό» και σημειώνει ότι «έκανε λάθη όπως και πολλοί άλλοι».

Δηλώνει τέλος «ξεκάθαρα αντίθετος» σε σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων από αυτήν τη Βουλή με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια