default-image

Στον Μ. Ντράγκι το φετινό βραβείο "Πολιτικού Πολιτισμού"

Κόσμος
Στον Μ. Ντράγκι το φετινό βραβείο "Πολιτικού Πολιτισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το "Βραβείο Πολιτικού Πολιτισμού" τιμήθηκε από το ίδρυμα Hans Ringier, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Το βραβείο, το οποίο απονέμεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει και χρηματικό ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ, έχουν λάβει μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Μπόρις Τάντιτς, ο Γιούρκεν Χαμπέρμας, ο Πασκάλ Λαμύ, ο Ζαν-Κλόντ Τρισέ, ο Ντόναλντ Τούσκ αλλά και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Οικοδεσπότης της τελετής απονομής ήταν ο Φράνκ Μάιερ ο οποίος περιέγραψε τον κύριο Ντράγκι ως υποδειγματικό Ευρωπαίο και ως άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας προσθέτοντας πως "Το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι η Ευρώπη, ως οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει την κατάλληλη φωνή στην πολιτική των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο Μάριο Ντράγκι ως εκ τούτου με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστίασης. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί".

Η τελετή έλαβε χώρα στο Castello del Sole στην Ασκόνα της Ελβετίας και σε αυτή μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων παραβρέθηκε και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News