default-image

Γερμανία: Μεγάλη αύξηση των εγκεκριμένων εξαγωγών όπλων

Κόσμος
Γερμανία: Μεγάλη αύξηση των εγκεκριμένων εξαγωγών όπλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι εγκεκριμένες από την γερμανική κυβέρνηση εξαγωγές όπλων από την αρχή του τρέχοντος έτους, κυρίως προς χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Οι πωλήσεις αμυντικού υλικού οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο ανέρχονται σε 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας φτάσει το συνολικό ποσό που καταγράφηκε το 2014, ανέφερε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο στοιχεία που έδωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Η πώληση 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Fuchs στο Κουβέιτ, τεσσάρων αεροσκαφών ανεφοδιασμού στη Βρετανία και ενός υποβρυχίου τύπου Dolphin στο Ισραήλ έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως, διευκρίνισε το Spiegel. Οι συγκεκριμένες εγκρίσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση των πωλήσεων αυτών.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δεσμευθεί τον Αύγουστο του 2014 ότι θα εφάρμοζε αυστηρότερες προϋποθέσεις όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων. Το να πωλούνται όπλα στο εξωτερικό «πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε μια οικονομική συναλλαγή με τον θάνατο», είχε δηλώσει.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News