default-image

Τοπικές βροχές και σήμερα στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά

Κρήτη
Τοπικές βροχές και σήμερα στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, που σε πολλές περιοχές της Κρήτης άγγιξαν και τους 40 βαθμούς, χθες το σκηνικό του καιρού άλλαξε, με έντονη συννεφιά κατά τόπους και κυρίως σε ορεινές περιοχές του νησιού όπου έπεσαν βροχές.

Σήμερα Κυριακή, το σκηνικό του καιρού προβλέπεται το ίδιο με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά 6 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Κρήτη τοπικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, προβλέπονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες παροδικές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News