default-image

Σπείρα "χρυσοδάχτυλων" έκλεβε λουομένους

Κρήτη
Σπείρα "χρυσοδάχτυλων" έκλεβε λουομένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κουβάρι της υπόθεσης των απανωτών κλοπών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε παραλίες στο Λασίθι και το Ηράκλειο ξετυλίγει η σύλληψη ενός 55χρονου  Αλγερινού και ενός 56χρονου από τη Συρία οι οποίοι κατηγορούνται ήδη για σωρεία τέτοιων κρουσμάτων.  

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής είχε δηλωθεί μια ακόμη κλοπή ενός σακιδίου και μιας φωτογραφικής μηχανής, από το όχημα ενός 45χρονου γερμανού υπηκόου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ύποπτο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι δυο αλλοδαποί,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο αλλά και τα κλοπιμαία από το τελευταίο κρούσμα. Από την συνεχιζόμενη  προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε η συνεργασία των δυο κρατουμένων με έναν ακόμη 49χρονο Σύριο, με στόχο τη διάπραξη κλοπών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος αναζητήθηκε στο Ηράκλειο όπου και εντοπίστηκε τις απογευματινές ώρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν οι τρείς κατηγορούμενοι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές (tablet με ηλεκτρονικό στυλό εγγραφής επιφάνειας οθόνης και θήκη, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευές υπολογισμού αλγόριθμου τραπεζικών λογαριασμών). Ακόμη ένας φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής, ένα σακίδιο και 35 €, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς  πράξεις. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News