Ειδήσεις

Παρέσυρε τα πάντα το "κρητικό μπουρίνι" (photos)

Άνοιξαν οι ουρανοί λόγω έντονων βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της Κρήτης με τα λασπόνερα και τα ορμητικά νερά να παίρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την παραλία του Τσούτσουρα, όπου ένα ορμητικό ρυάκι, κατέληξε στη θάλασσα απομακρύνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα τους λουόμενους από την παραλία.

Τα ορμητικά νερά και τα λασπόνερα άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές η καταγραφή των οποίων θα γίνει εφόσον περάσει το καλοκαιρινό μπουρίνι.

Έντονες οι βροχοπτώσεις και σε άλλα σημεία της βόρειας Κρήτης, όπως είναι η Νεάπολη, το Σίσι και η Μίλατος.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο κάμπος της Μεσαράς όπου η βροχόπτωση σε συνδυασμό με την χαλαζόπτωση προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους σε Κόφινα και στην ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων.

Το χαλάζι …ράβδισε τις ελιές, με τις καταστροφές να είναι μεγάλες σε αμπέλια και κηπευτικά.

Χθες, καταγράφηκαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες όπως υποστηρίζουν αγρότες, με την μανία της φύσης να προκαλεί και σήμερα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει ελέγχους στις αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και σε μια κρίσιμη περίοδο για την παραγωγή.

Χωρίς ρεύμα ο δήμος Βιάννου

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του δήμου Βιάννου, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιά στο σταθμό στα Πραιτόρια

Γεωργία Μακάκη, Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια