Ειδήσεις

Τ. Κουίκ: "Οι κλέφτες της Κνωσού είναι καραμπινάτα επίορκοι"

«Οι κλέφτες της Κνωσού είναι καραμπινάτα επίορκοι», σχολίασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τα δημοσιεύματα, όπου υπηρεσία του υπουργείου πολιτισμού στη Κνωσό του Ηρακλείου Κρήτης φοροδιαφεύγει συνειδητά. Συμπληρώνοντας ο κ.Κουίκ, «χρήζουν συνοπτικές διαδικασίες απόλυσης και παραπομπή τους στη δικαιοσύνη».

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με την πρωτοφανή φοροδιαφυγή στη Κνωσό, έκανε το εξής σχόλιο:

«Με ρωτάτε για ένα πολύ σοβαρό θέμα αρμοδιότητας των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού. Εκείνοι θα το διαχειριστούν με την ευθύτητα που τους διακρίνει. Αλλά, αν ρωτήσετε το κόσμο, θα σας πούνε, ότι εδώ υπάρχουν συνοπτικές διαδικασίες απόλυσης και μόνο, χωρίς κωλυσιεργίες.

Επιπλέον, από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος αποδεικνύεται απίστευτα άμεσος και αποτελεσματικός, έχει ήδη διαταχθεί στην Κνωσό πλήρης έρευνα σε βάθος χρόνου από τις φορολογικές αρχές.

Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα: Για όσα χρήματα υπολογιστεί ότι «τσεπώθηκαν» θα γίνουν τα προβλεπόμενα. Ο καταλογισμός τους στους δράστες, ακόμα και με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων. Φυσικά παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Και ελπίζω να μην υπάρξουν συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Είναι καραμπινάτα επίορκοι και κλέφτες του δημοσίου οι εμπλεκόμενοι».

Σχόλια