default-image

Ηράκλειο: Σήμερα ξεκινάει το φεστιβάλ "El Greco"

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Σήμερα ξεκινάει το φεστιβάλ "El Greco"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ξεκινάει σήμερα Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ, το 2ήμερο Φεστιβάλ «El Greco - Φόδελε 2015», που διοργανώνουν ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (ΔΟΠΠΑΜ), υπό την αιγίδα της UNESCO - Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με το σημερινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα από τον προέδρου του ΔΟΠΠΑΜ Γιώργο Αεράκη. Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και ομιλία από τον ιστορικό τέχνης Κώστα Καζαμιάκη, με θέμα «Θεοτοκόπουλος το νεανικό του έργο. Η Κοίμηση της Θεοτόκου».

1ο μουσικό μέρος: με τους καλλιτέχνες Θάνο Διαμαντίδη (λύρα) και Χάρη Συμεωνίδη (νταούλι) και χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο «Τα ποντιακά νιάτα» Άνω Ζαρβοχωρίου δήμου Νάουσας.

2ο μουσικό μέρος: με βραδιά έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, με τους καλλιτέχνες Στέφανο Μεσσαριτάκη, Δημήτρη και Αντώνη Αποστολάκη και χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαζίου.

Αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ομιλία από τη γλύπτρια και συγγραφέα Ασπασία Παπαδοπεράκη, με θέμα "Θεοτοκόπουλος - Κορνάρος - Χορτάτσης: κοινοί στόχοι και αγώνες".

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βασίλης και Βασίλης Σαλούστρος, Μιχάλης Αλεφαντινός, καθώς και χορευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό Όμιλο του Μανώλη και του Λάζαρου Χνάρη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης και τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Συμποσίου Ζωγραφικής και έκθεση πινάκων στο Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος το σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των ζωγράφων Ν. Διακοβασίλη, Μ. Μηναριτζόγλου, Ολ. Μπέη, Π. Κουτεντάκη, Αντ. Μαντζούκα, Μ. Βαποράκη, Μ. Τσουρακάκη, Δ. Δουλγεράκη, Α. Γιαβασιάν και Α. Λώτου.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Minoan Lines, Fodele Beach Water Park resort Hotel, Apollonia hotel, Αρτοζαχαροπλαστική Σταματάκης, περιοδικό Volta και Βιομηχανία Κουβίδης, ενώ την παρουσίαση των εκδηλώσεων θα κάνει η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News