default-image

Ψήφισμα Δ.Σ. Ιεράπετρας για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Κρήτη
Ψήφισμα Δ.Σ. Ιεράπετρας για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έκδοση ψηφίσματος κατά πλειοψηφία αναφορικά με τη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας και του Αστυνομικού Τμήματος Κουτσουρά, το οποίο θα αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην τελευταία συνεδρίασή του.

Χαρακτηριστικά το ψήφισμα αναφέρει: «Κύριε υπουργέ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας, γνωρίζοντας πως το διάστημα που διανύουμε γίνονται ζυμώσεις στο υπουργείο του οποίου είστε επικεφαλής, οι οποίες αφορούν την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης, στα όρια του οποίου λειτουργούν τέσσερις Αστυνομικές Υπηρεσίες, το Α.Τ. Ιεράπετρας, το Τ.Α. Ιεράπετρας, το Τ.Τ. Ιεράπετρας και ο Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά. Η τελευταία Υπηρεσία με Π.Δ. έχει αναβαθμιστεί σε Αστυνομικό Τμήμα, πλην όμως δεν έχει γίνει εφαρμογή του. Επιπλέον, ενώ ο Α.Σ Κουτσουρά αστυνομεύει την περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του με εφαρμογή του "Καλλικράτη" ανήκει  πλέον στο Δήμο Ιεράπετρας, υπάγεται διοικητικά στο Α.Τ Σητείας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, δείχνοντας τη δημοκρατική σας διάθεση, ενημερώσατε δημόσια πως για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας θα προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Γνωρίζοντας πως από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, έχει ζητηθεί να καταθέσουν προτάσεις  για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών τους, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις προτάσεις της Δ.Α. Λασιθίου που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας, οφείλουμε να καταθέσουμε την αντίθεσή μας σε κλείσιμο ή υποβάθμιση Αστυνομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνοντας τη στήριξή του στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και τους Αστυνομικούς του Δήμου μας, παραχώρησε δημοτικό ακίνητο για τη στέγαση του Α.Σ Κουτσουρά, του οποίου πλέον είναι ανάγκη να μεταφερθεί η διοικητική υπαγωγή στο Α.Τ. Ιεράπετρας, λόγω εδαφικής αρμοδιότητας.

Αυτονόητο θεωρούμε πως οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει το αγαθό της ασφάλειας να γίνει κτήμα του πολίτη και του επισκέπτη του δήμου μας, ώστε μέσα από ένα κλίμα ασφάλειας να επέλθει εκτός της οικονομικής και η κοινωνική ανάπτυξη.

Είμαστε στη διάθεσή σα για κάθε τι θετικό που αφορά την περιοχή μας», καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News