default-image

"Δε φοβούμαι το θάνατο, αλλά..."

Απόψεις
"Δε φοβούμαι το θάνατο, αλλά..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ώρες και δέκα λεπτά διήρκεσε προχθές η συνέντευξη της προέδρου της Βουλής, σε απευθείας μετάδοση από το «ιδιόκτητο» πλέον - όπως το έχει καταντήσει - κανάλι της Βουλής. Ένα κανάλι που «στήθηκε» το 1999 (εποχή της αστακομακαρονάδας) από τον τότε πρόεδρό της Απόστολο Κακλαμάνη, με κύρια αποστολή τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Στην πραγματικότητα, βέβαια, επρόκειτο για δυνατό «ρουσφέτι», αφού εκεί βολεύτηκαν κάμποσα «δικά μας παιδιά» από τη δημοσιογραφική οικογένεια, τα οποία βεβαίως θα έβρισκαν τρόπο να «ξεπληρώσουν» τη χάρη, με ανάλογη προβολή των... ευεργετών τους.

Αυτό βέβαια μέχρι να έλθει στην εξουσία η «πρώτη φορά Αριστερά» και να εκλέξει την κ. Κωνσταντοπούλου πρόεδρο της Βουλής. Έκτοτε, το κανάλι έχει μετατραπεί σε καθαρά προσωπικό. Ένα φέουδο της κ. προέδρου, με κύριο έργο τη συνεχή και προκλητική προβολή της οπουδήποτε και οποτεδήποτε εμφανίζεται δημόσια.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι του καναλιού, που η «γλυκύτητα» και η «ευγένεια» της κ. Κωνσταντοπούλου τους έχει κυριολεκτικά... σκλαβώσει.

Ο αναπληρωτής συντονισμού του καναλιού συγκεκριμένα, ο Άρης Φατούρος, ένα σοβαρό και επιτυχημένο στέλεχος, που βρίσκεται στο κανάλι από τα πρώτα βήματά του, το 2000. Αυτός λοιπόν, αφού «είδε κι απόειδε» από τα καμώματα της προέδρου, την κατήγγειλε δημόσια για τον τρόπο που παρεμβαίνει στο κανάλι. Τι για κατάχρηση εξουσίας μίλησε, τι για «επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού», τι για καλλιέργεια κλίματος «χαφιεδισμού, φανατισμού και μισαλλοδοξίας» κ.τ.λ.

Της κ. προέδρου όμως δεν ιδρώνει το αφτί της από τέτοια. Είναι γνωστό, άλλωστε, από το εξάμηνο διάστημα που τη ζούμε, ότι όπου βρίσκεται εκείνη, μόνο ένας νόμος ισχύει. Ο λόγος της.

Ίσως αυτή είναι και η αιτία που έχει καταργήσει την υπηρεσιακή ιεραρχία και διοικεί με τους "δικούς" της, απόλυτα αφοσιωμένους στο πρόσωπό της ανθρώπους. Τελείως ακατάλληλους βέβαια - κατά τον κ. Φατούρο - να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νευραλγικών θέσεων που τους έχει τοποθετήσει...

Αφού λοιπόν επί έξι μήνες τώρα την καμαρώσαμε σε ξένα Κοινοβούλια (Ιταλία), σε επιτροπές και υποεπιτροπές παντός...; καιρού, που η ίδια έχει συγκροτήσει και προεδρεύει, προχθές είχαμε την ευκαιρία να την «απολαύσομε» και σε ένα αποκλειστικό μαραθώνιο-απολογία του «έργου» της, που θύμιζε Φιντέλ Κάστρο, και από τον οποίο δεν ξέφυγε κανείς, του κ. Τσίπρα μη εξαιρουμένου.

Να υποθέσομε ότι ο πρωθυπουργός ακολουθεί τη λαϊκή παραίνεση «μη ξεσυνερίζεσαι του κουζουλού», ή ισχύει αυτό που κυκλοφορεί σε κάποιους ιστότοπους «δε φοβούμαι το θάνατο, αλλά τη... Ζωή»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News