default-image

Συρία:Απαγωγή δεκάδων χριστιανών από τζιχαντιστές

Κόσμος
Συρία:Απαγωγή δεκάδων χριστιανών από τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί χριστιανοί, απήχθησαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάποια από τα θύματα απήχθησαν από μία εκκλησία στην πόλη Καριατάιν στη διάρκεια της νύχτας μετά από σφοδρές μάχες με τον συριακό στρατό.

Η Καριατάιν βρίσκεται κοντά σε ένα δρόμο, ο οποίος συνδέει την αρχαία πόλη της Παλμύρας με τα βουνά Καλαμούν, κατά μήκος της λιβανοσυριακής μεθορίου.

Το ΙΚ έχει σκοτώσει μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων και σουνίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν ορκίζονται πίστη στο αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του και θεωρούν άπιστους τους χριστιανούς.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι τζιχαντιστές απήγαγαν τουλάχιστον 250 ασσύριους χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες, στη διάρκεια επιδρομών σε χωριά της βορειοανατολικής Συρίας σε μία μαζική απαγωγή που συνέπεσε με επίθεση στην ίδια περιοχή των κουρδικών δυνάμεων υποστηριζόμενων από αεροπορικές επιδρομές υπό τις ΗΠΑ.

Η τύχη πολλών από αυτούς τους πολίτες δεν είναι γνωστή, ενώ άγνωστη είναι και η τύχη πολλών ιερέων οι οποίοι αγνοούνται και θεωρείται ότι κρατούνται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με χριστιανικές οργανώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News